fredag 7 november 2008

Arg, ledsen och besviken

Dagens kontroll var inte så lyckad. Jag är knäckt, igen...
På VUL såg allting relativt bra ut. Fortfarande alldeles för många äggblåsor men de största hade växt till sig och var lagom för att skördas på måndag. Så långt allt väl. Sen togs det hemska blodprovet. Min oro var att östradiolvärdet som förra gången skulle vara skyhögt och att vi skulle behöva skjuta på ÄP. Jag hoppades, hoppades och hoppades så att det inte skulle vara för högt. Döm om min förvåning när de ringde på eftermiddagen och meddelade att jag hade 1390!!! Vad är det här? Vad gör mina äggblåsor istället för att producera östradiol? Har de tagit semester? Nu ska jag spruta ytterligare två dagar med Puregon i oförändrad dos, Ovitrelle söndag och ÄP på tisdag. Ur arbetssynpunkt var detta det bästa som kunde hända men något är fel. På kliniken förstod de inte varför värdet var så lågt. Som vanligt kommer frågorna när man lagt på och när vi ringde upp igen var det för sent så ingen ringde tillbaka. Skit det här!
Känns ju helt meningslöst att ens åka in på ÄP eftersom det är samma sak som hänt nu som hände förra gången. Av någon anledning reagerar jag kraftigt på hormonstimuleringen och när jag artificiellt ska bromsas så blir det för bra och min östradiolproduktion avtar. Äggen kommer antagligen vara av skitkvalitét pga av det här, de har redan haft sin peak och skrumpnar väl ihop nu. Vill bara bort, inte ens det faktum att det är en älskad fredag hjälper. Jag är så besviken, allt detta för ingenting.

5 kommentarer:

Signora sa...

Men va 17!?! Vad är det som händer? Fick du någon förklaring överhuvudtaget? Jag förstår inte hur värdet kan vara så lågt och äggblåsorna så många? Trodde det gick hand i hand. Skumt.

Men du, inte ge upp än! Jag håller mina tummar för dig och mig nästa vecka!

zygoten sa...

Nej, ingen förklaring. Det är superskumt. Hoppet nu står till att de äggblåsor som var mellanstora idag hinner växa till sig fint och är perfekta på tisdag, men ärligt talat känns det kört:(

Anonym sa...

Låter precis som min resa. Först blev jag överstimulerad och andra omgången hade jag lågt östadiolvärde (350) trots många små äggblåsor. Jag fick höja dosen och äggplocket skjöts till onsdagen. Alt gick bra och alla tio ägg befruktades. Misströsta inte. Äggen kan helt plötsligt bara ta en annan vändning. Lycka till!

MochM sa...

Usch vad tråkigt. Och konsig att dom inte förklarar. Själv vet jag inte ens vad östadiolvärde är... Man borde kanske vara bättre påläst men jag är som en struts. Huvudet i sanden och så länge dom säger "det ser bra ut" frågar jag inte mer. Kan inte få in mer fakta i huvudet.
Tror det kommer gå bra för dig ändå! Håller tummarna förstås!
Kram m.

Anonym sa...

Nej så tråkigt! Jag hoppas verkligen att de mellanstora blåsorna är stora och fina på tisdag!!

Sen undrar jag vilken planet jag lever på eller varför de aldrig har tagit något östradiolprov på mig. Är ändå min tredje IVF och har aldrig hört ordet förut. Hm, måste allt fråga kliniken om det...

KRAM