måndag 27 juli 2009

Bättre idag

Tack söta, fina bloggsystrar för era uppmuntrande kommentarer på föregående inlägg!! Jag kände mig bara fullkomligt likgiltig, ledsen och trött på allt igår. Idag är det bättre. Spännande vadslagning ni dragit igång dessutom;), har ju bud på var och en av de kommande tre dagarna och både flick- och pojkröster. Beträffande kön är det som i verkliga livet - olika bud och själv har jag ingen känsla eller aning!!
Har varit hos sommarvikarierande BM idag. Måste säga att jag uppskattade hennes sätt att hantera allt bättre än min ordinarie. Inget ont om min ordinarie BM men hon för ingen dialog och allt, allt, allt är normalt. Blir tröttsamt när jag ju vet att mitt förlopp inte alls är normalt och har ett behov av att diskutera det. Vik BM jobbar i vanliga fall på förlossningen och tog mig och min oro på större allvar. Jag är bekymrad över hur alla dessa förvärkar och sammandragningar påverkar bebisen. Ibland är det ju så intensivt att jag själv blir utmattad och trött och rimligtvis blir även bebis det.
Hon tog också spontant upp det här med att gå över tiden vid en IVF-graviditet. Hon menar att har man kämpat så länge med att bli gravida och genomlidit alla de påfrestningar det innebär så finns det ingen anledning att dessutom gå över BF datum av rent psykologiska skäl. Vår diskussion mynnade ut i att hon gav oss en tid till Specialistmödravården senare i veckan för att träffa en förlossningsläkare, detta för att lägga upp en tydligare plan för eventuell igångsättning efter BF. Troligtvis skulle de också göra ytterligare undersökningar av bebis med CTG och U-ljud. Inte för att något talar för att bebis skulle må dåligt utan bara för att stilla min oro om att bönan på något sätt far illa av det här långdragna förloppet och påverkas negativt av livmoderns eviga krampande.
I övrigt var de sedvanliga kontrollerna idag bra och bönans hjärta slog på lika underbart som vanligt.

2 kommentarer:

Signora sa...

Skönt att det känns bättre idag! Och bra med bra BM som tar dig på allvar.
Men jag skulle uppskatta om du kunde rappa på lite nu så jag har en chans att vinna vadslagningen! ;-)

Anonym sa...

Så skönt att du känner dig bättre nu. Det är verkligen en berg- och dalbana i humöret de här sista veckorna...

Skönt också att bm tog dig på allvar och har gett dig en tid till spec MVC. Tråkigt bara att din vanliga bm inte har tagit tag i det tidigare.

Jag håller såklart tummarna för att bönan kommer imorogn, men det är helt ok om Signora vinner för det innebär ju att du i så fall blir mamma redan idag:)

Kramar