fredag 1 maj 2009

Säng?

Trodde jag visste vilken säng jag ville ha till det lilla underverket, men det verkar inte som att den får plats...
Nu jagar jag efter en annan säng/korg att använda när bebis är liten, men hittar ingenting! Tycker spjälsäng verkar för stort till att börja med så det är något mindre alternativ som gäller. Kan vara en fin babykorg eller vagga. Någon som har tips och råd?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har en släktvagga som även jag har legat i när jag var liten så det blir första sängen även för lilla Moto. Har därför inte tittat så aktivt på vaggor/korgar, men jag lovar att hojta till när jag ser någon som verkar bra.

Såg förresten en helt ljuvlig spjälsäng idag, men priset 7000kr var nog lite för högt...

KRAMAR

Anonym sa...

Så kul att vi båda är nostalgiska och tittar på likadana saker:)

Stokke har vi också tittat på, men nu är jag inne på en Sebra barnsäng i vitt. Visst kostar de en del, men med tanke på att de kan ha sängen under så lång tid så tycker jag att det är "värt" det.

Dessutom blir det nog bara ett barn för oss och vi har väntat så länge så att vi nästan struntar i va det kostar utan köper det vi vill ha. Kanske lite slösigt, men sant. Kramar

Hanna sa...

Vi har köpt en hängvagga - dvs en vagga som vi ska ha hängande i taket ovanför sängen. Vi får visserligen plats med en spjälsäng - & har också köpt en på blocket för 150 kr - men den har katterna redan invaderat... Hur som helst, hängvaggor är ofta rätt dyra men vi blev tipsade om att de rear ut en "Knoppa" på designtorget.se för 900 kr inkl porto (nedsatt från 1550) så vi slog till direkt. & den är superfin! & bebisen ska tydligen sova mkt bättre pga rörelserna.

Hoppas du hittar ngt som kan fungera! Kram Hanna

Signora sa...

Jag är klart för att njuuuuta, inkluderat att shoppa det man vill ha till sin bebis som man längtat länge efter!
Så självklart ska ni köpa en fin vagga eller korg! Men efter fyra månader ungefär blir de för små (för oss blev det så i alla fall och vi hade en korg som jag hade när jag var liten) och ni kommer nog vilja ha en spjälsäng. Och där kommer mitt tips in: Vi har en spjälsäng där man kan ta bort två spjälor så att barnet kan krypa ur sängen själv när det blir tillräckligt stort. Det finns sängar där man tar bort hela långsidan, men då finns ju risken att de ramlar ut. Och kan man inte "öpnna" sängen försöker de klättra över kanten istället, vilket inte heller alltid slutar smärtfritt...
Höj- och sänkbar madrass tror jag alla spjälsängar har nu för tiden, men det är verkligen BRA. Man kan bryta ryggen för mindre än att försöka böja sig över spjälorna, läääängst ner i sängen och lägga ner en sovande bebis. :-)

Hoppas ni hittar den perfekta sovplatsen! :-)

Anonym sa...

Hej

Ett tips är att gå in på babykoncept.se och titta. Finns en jättefin hänggunga där!!