tisdag 28 april 2009

100 dagar kvar!

Det är galet hur fort graviditeten gått! 100 dagar tills jag förhoppningsvis får se mitt älskade lilla barn. Trodde nog att oron över att något ska hända skulle lugna ner sig, men den hänger kvar. Visst är jag lugnare än i början, men många är gångerna på en dag då jag tänker på allt som fortfarande kan hända.
Jag njuter verkligen av att vara gravid. Det är underbart! Jag känner mig stark och vacker. Jag älskar min mage och mina randiga bröst. Jag älskar att känna min bebis sparka och hicka. Visst kan det kännas klumpigt ibland, sömnen störs, svårigheten med att knyta skorna, andfåddheten och allt det där, men det är på något sätt kära besvär som jag så gärna har. Får se vad jag säger om 2 månader:)
Jag tror att de kvinnor som blir gravida genom ivf har en högre toleransnivå när det gäller graviditetsrelaterade krämpor. Vissa gravida kvinnor verkar ju gnälla för ingenting. Har man kämpat och längtat så här länge så har man nog fått ett större överseende med de negativa aspekterna jämfört med dem som aldrig haft liknande problem. Det är bara min egen uppfattning och saknar all vetenskaplig grund.
Jag är gravid, jag är lycklig och jag har 100 dagar kvar i detta välsignade tillstånd.

3 kommentarer:

MochM sa...

Åh vad härligt att höra!
Jag tror också att man har högre toleransnivå, trots att jag kanske inte älskar krämporna som du! :o) Men dom stör inte nämnvärt. Värre är det med kroppen tycker jag. Det kan ha att göra med att jag älskar kläder och mode och det synkar dåligt med magen. Men det är en liten uppoffring jag så gärna gör!
Kram på dig!
m.

Signora sa...

Härligt!!! Skönt att du njuter så!
Och det där du skriver med att ivf-tjejer har högre smärttröskel för gravidåkommor - ja, det stämmer säkert. Vad är halsbränna och dålig sömn mot äggplock och överstimulering liksom...?
:-)

zygoten sa...

Tack för era gulliga kommentarer!
M, jag är också tokig i kläder och tycker bara det är roligt att försöka få till det så att magen framhävs på ett snyggt sätt. /Z