lördag 11 december 2010

Måste skriva av mig...

Graviditeten har fortlöpt väl trodde jag tills igår då det var dags för RUL. Vi blev tillbakaflyttade en vecka så jag är nu i vecka 17+0 - igen... Känns inte bra att fostret växt för lite. Nästa sak var att BM sa att hon pga fostrets läge inte kunde se hjärtat, magsäcken och ryggraden ordentligt så vi ska få komma tillbaka om 1-2 veckor igen. Den gången till en läkare. 1-2 veckor är vansinningt lång tid att behöva gå såhär orolig!!!! Fostret lever, det såg vi ju tydligt, men summan av allt gör mig sjukt orolig. För lite tillväxt, svårt att se hjärtat ordentligt (vilket tydligen ska vara ganska enkelt), magsäcken (hon fick ett tvärsnitt på buken så det går inte ihop) och ryggraden (såg hon nog inte bakifrån)... Jag vet hur det är inom sjukvården, man säger hellre för lite än att oroa någon. Hon sa att det såg fint ut men att vi skulle komma tillbaka för att kolla det sista. Varför inte till en BM då undrar jag? Var så chockad då så jag fick inte fram en enda fråga, men idag är det gott om dem. Är så ledsen och förtvivlad och brister ut i gråt med jämna mellanrum. Snälla, snälla låt det se bra ut och låt oss få en ny tid snabbt.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Hej!

Först & främst: jättegrattis! :) Har tittat in här ibland & undrat hur det gått. Tänk att vi båda lyckades bli gravida på "normalt" sätt (& så fort!), trots tidigare svårigheter. :)

Hoppas verkligen att allt står rätt till, men förstår att du oroar dig. Vi blev också tillbakaflyttade en vecka & när jag blev orolig & tyckte att det inte kunde stämma så fick jag svaret att en vecka inte är någonting alls i dessa sammanhang, utan väl inom "normalavikelsen", så nu är det det datumet som gäller (fast jag räknar själv en vecka tidigare - vet ju när jag hade ägglossning...). & vet du, jag tror att om det verkligen hade varit något konstigt med barnet så hade BM kallat på en läkare på en gång & inte skickat hem er med en ny tid. & att ni får träffa en läkare behöver i sig inte vara ngt konstigt (när vi skulle mäta skruttan fick inte BM till det ordentligt & då hämtade hon en läkare eftersom "de är duktigare på att se"). Om barnet låg illa till så hade det ju inte hjälpt att hämta en läkare för det hade ju ändå inte gått att se ngt.

Som sagt, jag förstår verkligen din oro, men tror & hoppas att allt bara är bra med er lilla plutt! Hör av dig & berätta hur det går!

Kram Hanna

Anonym sa...

Undrar lite försiktigt hur det har gått?

Hälsningar, Sandra